Söker du efter ett lån till bil, hus, fritid eller resor? Oavsett vilka lån som avses är det viktigt att gå igenom de olika villkor som erbjuds. Det är stora variationer mellan olika kreditgivare och man kan många gånger spara åtskilligt på att gå igenom vad för kostnader som kommer med lånet. För att underlätta arbetet med att kontakta och söka efter banker, kan man använda sig av Myloan eller någon av de andra tjänsterna som jämför lån. En viktig funktion är att man snabbt kan nå ut till många lånegivare samtidigt, men det finns även några andra fördelar som man kan åtnjuta i valet av bank.

Besök denna sida som jämför lån för att enklare se kostnadsnivåer hos banker.

Kreditupplysning

När man ansöker om lån får man vanligtvis ett utdrag från kreditupplysningsföretag i anslutning till lånet. Detta innebär att banken har begärt ut information om din privatekonomi för att se vilka risker som finns. Om man har obetalda skulder eller en låg inkomst, kan man bli nekad lån även om det rör sig om mindre belopp. Under perioder är banker och finansbolag restriktiva i fråga om att bevilja lån. Andra tider kan de vara betydligt öppnare. Skulle man få ett nej efter kontakt med en jämförelsetjänst, kan man också höra av sig direkt till banken i fråga. Det kan finnas en rad variabler som väger in och som kan påverka hur de ser på informationen.

Den som har många kreditförfrågningar på kort tid, kan anses vara svår att ge lån. Informationen om att personen tagit många kreditupplysningar kan indikera att det finns en risk för att flera lån beviljas och att kreditbetyget inte är vad det ser ut att vara. Här kan en jämförelsesida vara en bra strategi. I och med att det bara görs en upplysningsförfrågan kan många banker ta del av densamma. Det innebär att man som låntagare bara har ett utdrag under perioden även om man ansökt hos flera banker.

Någonting värt att tänka på är att de flesta kostnader är förhandlingsämnen. Det går ofta att påverka räntor och avi-kostnader för den som önskar.

Räntor och avgifter

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *