Inbrottslarm kan verkligen komma alla till nytta, vare sig det rör sig om privatpersoner, företag, myndigheter, skolor eller vårdinrättningar. En av de stora uppgifterna för ett inbrottslarm är att vid händelse av inbrott så ska larmet störa och försvåra för inbrottstjuvarna. När larmets centralapparat aktiveras så kommer den att vidta lämpliga åtgärder utifrån det som sker. Det finns så kallade tysta inbrottslarm som automatiskt kontaktar larmcentralen vid behov utan att någon siren ljuder. Det finns även inbrottslarm som erbjuder punktskydd vid speciellt känsliga objekt eller skalskydd där man installerar detektorer vid balkongdörrar, fönster och dörrar.

Är inbrottslarm effektiva?

Av naturliga skäl är det ganska svårt att forska på inbrottslarm så det finns inga entydiga studier som visar exakt hur effektiva eller avskräckande inbrottslarm är. I vilket fall som helst ska man alltid tydligt uppvisa att en fastighet är övervakad av ett inbrottslarm. Hur effektivt ett inbrottslarm är avgörs av många olika faktorer. Dels spelar det in hur många sensorer du väljer att installera men även om du har en videokamera eller inte. Väljer du att även ha en videokamera så bör du alltid välja en som kan filma även när det är mörkt ute, det är ju då de flesta inbrott sker. Om du bor i en stor villa eller i en lägenhet i gatunivå så behöver du ganska många sensorer för att inbrottslarmet ska fungera riktigt effektivt.

Hur mycket ska man betala för ett inbrottslarm?

Om du vill ha en snabb överblick vad det kostar att köpa och installera ett inbrottslarmsystem så är det bästa att lägga ut det på offert. Då kan du jämföra de olika priserna som larmföretagen erbjuder. När larmföretagen vet att de konkurrerar sinsemellan så brukar de anstränga sig för att ge dig som en kund ett riktigt bra erbjudande. Om du besitter vissa tekniska kunskaper kanske du klarar dig med en grundutrustning utan abonnemang som är förenat med en månadskostnad.

Vad kräver inbrottslarm för underhåll?

De flesta inbrottslarm som finns på marknaden har en garanti som gäller under ett år. Centralenheten kan ibland behövas dammas av men man ska aldrig göra rent ett inbrottslarm med vatten eller rengöringsprodukter. Om du köper ett inbrottslarm så finns det alltid risk för att det åldras och att modellen inte finns på marknaden om några år, vilket innebär att det kan vara svårt att få tag på reservdelar. Tillverkare kan också upphöra att existera och då är det i princip hopplöst att reklamera.

Inbrottslarm för alla

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *