Samla lån

Bland de många kreditinstitut och banker som finns tillgängliga för konsumenter är det vissa som har stora räntekostnader samt avgifter. Detta medför allt som oftast att låntagare drar på sig krediter som i slutänden bara växer. För att bromsa kurvan samlas krediter i ett helt nytt lån med bättre ränta. Om man inte tar nya krediter kan man på detta sätt minimera alla kostnader och äntligen betala av allting samtidigt. Lendo är ett av de företag som erbjuder denna möjlighet för personer vars räntekostnader blir för höga. Det kan handla om lån där räntorna är omkring 25 % eller ännu värre. Trots att ett privatlån generellt har högre kostnader än ett lån med säkerhet, är det ofta fördelaktigt att samla flera poster i ett lån.

En jämförelse

Innan man tar kontakt med olika banker för att se vilka lån som är aktuella, kan man göra efterforskningar angående kostnaderna samt vad för lånevillkor som erbjuds. Detta gäller inte bara när man vill samla krediter i ett och samma lån utan också om man är ute efter ett billån eller bostadslån. Värt att tänka på är att man kan belastas av en rad kreditupplysningar vid kontakt med finansbolag. Lendo har en fördel i att en och samma kreditupplysning ligger som grund för en rad olika lånemöjligheter. Flera större banker och finansinstitut lämnar sina erbjudanden utifrån en och samma information. På detta vis kan man minimera sina antal upplysningar samtidigt som man får åtskilliga möjligheter framför sig.

Läs mer om Lendo på etrender.

Förbättra ekonomisk riskprofil

Inför kontakt med banker av olika slag kan man vinna på att förbättra hur riskprofilen ser ut. Om man har många kreditkort bidrar detta till en högre riskfaktor. Detta även om man inte använder sig av kreditutrymmet. Som långivare finns en risk att du kommer att utnyttja dessa låneutrymmen vilket skulle försämra din betalningsförmåga i värsta fall. Det är enkelt att avsluta låneutrymmen som inte används vilket kan ligga som en stor fördel när man ansöker om lån.

Vidare kan man avvakta, om möjligt, med att ansöka om nya lån ifall man har många kreditförfrågningar. Det finns en gräns för hur länge en förfrågan är aktuell och om man kan vänta i några månader finns stor möjlighet att man framstår bättre i bankernas ögon än om man dras med åtskilliga UC på kortare tid. Dock får man varra aktiv när man väl ansökt för att ha nytta av den ansökan som görs.

Samla lån

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *