Kostnaden för att köpa ett larm

På sätt och vis är säkerhetsprodukter för hemmet inte särskilt billiga. Men vem har å andra sidan råd att förlora sina dyrbara värdesaker? Det är egentligen fel att försöka diskutera huruvida det är viktigt att skapa trygghet i sin bostad, eftersom du till varje pris bör försöka hålla din familj säker. Tryggheten väger alltid tyngre än kostnaden för densamma. Brottsligheten är på uppgång och därför är det idag helt nödvändigt att investera i ett larm.

Trots detta har bara en liten del av alla svenska hem ett larm installerat. Detta trots det faktum att antalet inbrott i Sverige har ökat med mer än 50 procent sedan 1996. Med tanke på att studier visar att ungefär 60% av landets inbrottstjuvar drar sig för att göra inbrott i bostäder med larmsystem, är det egentligen märkligt att inte fler svenskar låter installera ett sådant, speciellt när man enkelt kan beställa larm på till exempel larmkollen.se.

Dagens larm billigare än gårdagens

Kostnaden för inköpet av ett larmsystem kan vara en sak som avskräcker en del bostadsägare och hyresgäster. Men den genomsnittliga kostnaden för ett larmsystem är faktiskt betydligt lägre än kostnaden för de tillhörigheter som ofta stjäls i samband med inbrott. Och då har vi inte ens vägt in kostnaden för ett mänskligt liv, eftersom det som bekant är svårt att sätta en prislapp på människoliv.

Ett bra larm kostade tidigare femsiffriga belopp att köpa och få installerade. Men säkerhetsföretagen har hittat sätt att sänka kostnaden för larmsystem genom att minska den initiala kostnaden och introducera gör-det-själv-system på marknaden. Ett larmsystems initiala kostnad täcker vanligtvis utrustningen och installationen. Men om du inte har råd med denna kostnad, kan du ofta välja att debiteras månadsvis istället. De modeller som du själv kan installera gör det också möjligt för dig att själv installera utrustningen och därigenom även ta kontroll över enheten.

Du kan då välja vilka funktioner och tillbehör du känner att du har ett behov av. Om du vill ha ett fullfjädrad larm med massvis av funktioner, kan du köpa ett paket med många sensorer, flertalet säkerhetskameror och andra komponenter. Du som nöjer dig med ett enklare system kan istället köpa och installera ett mindre sofistikerat sådant.

Kostnaden för att köpa ett larm

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *