I Sverige måste alla bilar i trafik vara försäkrade med minst en trafikförsäkring men dom flesta försäkringsbolagen erbjuder flera alternativ. Via ica går det att försäkra bilen med tre olika omfattningar – läs mer om Ica bilförsäkring och vilka olika alternativ som erbjuds här.

Ica bilförsäkring – olika alternativ

Ica bilförsäkring finns att välja i tre olika alternativ. Vilket som är mest lämpligt beror till stor del på bilens ålder – en gammal och skruttig bil som inte har så högt värde behöver knappast någon omfattande försäkring medan det kan vara nödvändigt för en nyare bil med ett högre värde.

Följande tre omfattningar erbjuds via ica:

Trafikförsäkring 
Trafikförsäkring är den minst omfattande bilförsäkringen och i Sverige är det lag på att alla bilar i trafik måste omfattas av minst en sådan. Den är framför allt till för att skydda medtrafikanterna – om bilägaren till exempel orsakar skador på andra personer, bilar eller annan egendom. En trafikförsäkring ersätter inga skador på den egna bilen utan täcker bara medtrafikanternas eventuella skador.

Halvförsäkring
Ica bilförsäkring erbjuder även en så kallad halvförsäkring. I denna ingår samma grundskydd som i en trafikförsäkring men den omfattar även bland annat brand, stöld, maskinskador och glasskador. Den ger kort och gott ett bättre skydd för dom flesta typer av skador som en bil kan råka ut för.

Helförsäkring 
Via Ica finns även möjlighet att teckna en helförsäkring för bilen – vilket är det mest omfattande alternativet. Kort och gott ersätter den alla typer av skador som en bil kan få – även vagnskador.

Oavsett vilket alternativ som väljs erbjuder Ica även följande:

  • Ingen höjning av priset under kommande fem år för skadefria bilägare
  • Ica stammispoäng på premien

Ica bilförsäkring har 4,4 / 5 i betyg hos Konsumenternas.

Hjälp att jämföra via ica

Innan en försäkring tecknas, oavsett vad som ska försäkras, är det alltid bra att jämföra för att hitta den som passar dom egna behoven bäst. Via ica går det att snabbt och enkelt få hjälp att jämföra olika bilförsäkringar – där man använder sig av en oberoende jämförelsetjänst.

För att få hjälp att jämföra krävs inloggning med Bank ID. Därefter hämtas uppgifter kring nuvarande bilförsäkring och för den som känner sig sugen att byta till ica försäkringar så kan dom vara behjälpliga med hela processen.

Ica bilförsäkring – vad erbjuds?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *