Den omtyckta gåvan till en familjemedlem, vän eller kollega kan mycket väl vara ett gåvokort. Samtidigt drar sig vissa för att skänka presentkort. Här tar vi upp några av för- och nackdelarna.

Fördelar

  • Ger mottagaren möjligheter. Om du är osäker på vad mottagaren önskar sig så är kanske ett gåvokort den rätta och den omtyckta gåvan vid tillfället. Likaså om du har ett ”hum” om vad mottagaren önskar sig – i sådana fall kan du ge ett presentkort på en butik som har ett större segment av produkter inom det område som mottagaren är intresserad av. Mottagaren får välja lite själv helt enkelt!
  • Inga presenter som behöver bytas. Det är inte ovanligt att man byter presenter. Det kan till exempel vara fel färg, fel storlek eller att mottagaren fått två lika presenter. Med ett presentkort kan mottagaren helt enkelt välja sakerna själv.
  • Lätt att anpassa till budget. Att hitta rätt sak till rätt pris kan vara svårt. Med ett gåvokort slipper du det – du kan enkelt välja själv hur mycket du vill spendera. Givetvis bör summan motsvara ett okej värde att handla för i den butik du köper presentkortet hos.
  • Lätt att posta. Ett presentkort kan enkelt postas, om mottagaren bor långt bort. Samma kan inte sägas om stora elektronikprylar och inredningsdetaljer exempelvis.

Nackdelar med den omtyckta gåvan gåvokort

  • Inte den mest personliga presenten. Alla fördelar som nämns under rubriken ovan stämmer också in på kontanter – men det är knappast något som de flesta ger i present. Ett presentkort är personligare än det givetvis, men kanske inte det mest personliga du kan ge.
  • Kan göra så att mottagaren själv får spendera. Ger du ett present kort på 200 kronor hos en dyr butik som exempelvis Apple, kan mottagaren själv behöva spendera pengar för att hitta något som han eller hon tycker om.

Köp ett trendigt gåvokort

Idag finns det flera aktörer på marknaden som satsar på speciella och trendiga gåvokort och den omtyckta gåvan. Det kan till exempel handla om presentkort hos populära butiker, och att presentkortet skickas hem till dig eller mottagaren i en lyxig presentbox.

Kanske är det även något att överväga för företagaren som vill ge något kul till sina anställda. Presentkort som inte kan bytas mot pengar är nämligen avdragsgillt enligt Skatteverkets riktlinjer.

Den omtyckta gåvan: gåvokort – för- och nackdelar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *