Det finns många fördelar med att bygga ett nyckelfärdigt fritidshus – inte minst det faktum att någon annan ansvarar för och genomför alla moment av byggnationen. En annan fördel är att det finns många modeller i olika stilar att välja bland och att det finns något för nästan alla smaker. Men finns även nackdelar med detta alternativ?

Nyckelfärdigt fritidshus – vad är det?

För att lättare förstå vilka fördelar och nackdelar som finns med att bygga ett nyckelfärdigt fritidshus är det förstås först och främst bra att veta vad det egentligen är. Enkelt förklarat väljs och köps en husmodell från en leverantör som erbjuder detta och sedan byggs huset helt färdigt. Med andra ord går det att spara mycket tid genom att inte behöva genomföra några delar av byggnationen på egen hand – vilket bara det kan ses som en direkt fördel.

När huset har byggts färdigt, både utvändigt och invändigt, sker en besiktning och det är därefter möjligt att flytta in och bo direkt.

En del leverantörer erbjuder även ”klimatskal”, vilket då innebär att köparen själv färdigställer insidan av huset.

Fördelar och nackdelar

Det finns som sagt många fördelar med att välja ett nyckelfärdigt fritidshus, bland annat det faktum att det är tidsbesparande, vilket nämndes ovan. Många vill dessutom bygga nytt men långt ifrån alla har dom kunskaper som finns för att kunna bygga på egen hand och även då är detta ett bra alternativ.

Andra fördelar är att det finns många typer av fritidshus att välja bland. Den som är köpare behöver alltså inte göra avkall på vare sig utseende eller funktion bara för att det är en färdig modell som väljs. Dessutom erbjuder leverantörerna mängder av tillval, så som när det kommer till olika material, för att slutresultatet ska kännas personligt.

Kort och gott finns många fördelar med att välja ett nyckelfärdigt fritidshus – men finns det även nackdelar? Det många tycks anmärka på är att det är väldigt dyrt och visst är det mycket pengar – men då ingår även allt.

Nedan följer några prisexempel hämtade från en av leverantörerna:

  • Ca 90 kvm i modern stil – 2 099 900 kr
  • Ca 75 kvm i klassisk stil – 1 622 900 kr
  • Ca 95 kvm i fjällstugestil – 2 295 900 kr

Dessa priser gäller för standardutföranden så om ändringar eller tillval görs ändras naturligtvis även priset.

Vilka för- och nackdelar finns med nyckelfärdigt fritidshus?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *