Att ge sig iväg på uppdrag i ett virtuellt landskap är en rolig och häftig upplevelse som passar perfekt vid svensexa, möhippa, barnkalas eller en rolig kväll med kompisgänget. En VR arena som finns i Stockholm erbjuder flera olika paket för en rolig och spännande upplevelse – kanske det närmsta man kan komma att själv delta i ett TV- eller datorspel.

Vad är en VR arena?

VR, eller Vitrual Reality, är något som bara dagens moderna teknik kan erbjuda. Kanske har du provat ett par VR-glasögon någon gång? I en VR arena bär man just sådana men även annan utrustning, så som ryggsäckstator och trackers för händer och fötter. Utrustningen gör att man själv blir en livs levande karaktär i spelet och man kan både se och prata med övriga deltagare.

VREX i Stockholm

VREX är en VR arena i Stockholm och troligen en av landets främsta – och största. Här finns en spelyta på dryga 300 kvadratmeter och det finns olika paket att välja bland, så som Zombie Apocalypse och Skull adventure. Oavsett vad man väljer kan man vänta sig ett spännande virtuellt äventyr med olika hinder och mycket problemlösning.

Frågor och svar om VR Arena i Stockholm

För ett lyckat besök på en VR arena är det bra att komma någorlunda förberedd på vad som komma skall. Nedan kan du läsa om några vanliga frågor och svar som arenan i Stockholm har svarat på. Informationen kan givetvis skilja sig mellan olika arenor.

Finns en åldersgräns för att delta?

Ja, 9 års åldersgräns gäller för barn som besöker arenan själva men i förälders sällskap gäller 8 år. För spelet Zombie apocalypse gäller dock 11 års åldersgäns.

Hur ska man vara klädd?

Enkla och bekväma kläder är att föredra. Mjukbyxor eller jeans, en vanlig tröja och fotriktiga skor är bra val inför besöket. Undvik finkläder och högklackade skor.

Kan man ha glasögon på sig under spelets gång?
Det går bra att ha vanliga glasögon under VR-glasögonen, förutsatt att dom får plats. Har du stora bågar kan linser vara ett bättre alternativ.

Hur länge får man spela?
Ca 20 minuter av besöket utförs av aktiv speltid. Räkna dock med att hela upplevlesen tar mellan 45–60 minuter – för att få veta hur spelet går till samt för att prova ut och ta å sig utrustningen.

Häftiga upplevelser med Virtual Reality

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *