Varumärket är en viktig resurs som alla företag behöver vårda och stärka. Det är även ett abstrakt koncept som i princip går ut på att förknippa ett namn eller en symbol med vissa egenskaper. Varumärket forma hur målgruppen och även allmänheten uppfattar företaget. Hur förbättrar du varumärket med hjälp av profilprodukter?

Det är skillnad på gåva och gåva

Tänk på den senaste gången du besökte en mässa. När du gick från monter till monter fick du säkerligen ta del av flera gåvor om du ville. I många fall står de uppställda så att vem som helst kan plocka. Kanske tog du själv ett USB-minne och en fin penna ur en överfull skål. Vad säger detta om gåvan egentligen? I mina ögon förmedlar detta att gåvan är värdelös. I många fall handlar det inte heller om många kronor per gåva.

Varför ska du göra som alla andra? Ett bra tips är att göra det omvända. Kvalitet före kvantitet. Detta är inte alltid tillämpbart men med lite fantasi kan du ge dina kunder värdefulla gåvor som de både använder och tycker om. Självklart ska någon form av tryck finnas med där loggan visas upp på ett snyggt sätt.

Notera att en alltför dyr gåva kan ses som en muta, vilket är olagligt då det ger en snedvriden konkurrens. Däremot kan du lägga lite extra krut på att exempelvis presentera en produkt eller tjänst. Istället för att leverera i en vanlig låda, gör något speciellt utav det. Detta är verkligen inte det traditionella sättet att använda profilprodukter men det är ett sätt som särskiljer sig från andra.
En representationsgåva får ges bort så länge den inte är alltför dyr. Detta innefattar bland annat saker som biobiljetter, chokladaskar och även vinflaskor. En vinflaska kan inte nödvändigtvis profileras på ett enkelt sätt, speciellt om du vill ge bort ett gott vin. Däremot kan du profilera asken eller paketet som används för att ge bort gåvan. Ett enkelt vinställ som är profilerat är både roligt och användbart, speciellt om det ska vara en lite mer personlig gåva. Hitta passande produkter av profilreklam som passar din verksamhet redan idag.

Profilprodukter som hjälper dig skapa ett starkare varumärke

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *