Att lära sig cykla - Balanscyklar

Minns du hur du lärde dig cykla? Det var säkerligen iallafall inte enkelt. Att lära sig cykla kan dock vara enkelt beroende på metod. Med hjälp av balanscyklar kan man lära sig cykla både snabbare och roligare. Glöm att behöva springa dag och och dag in med ditt barns cykel. Balanscyklar hjälper dina barn att hitta balansen först och sedan är det bara att trampa. Många hävdar att balanscyklar är det bästa sättet att lära sig cykla. Köp en till ditt barn nu!

Balanscyklar – lär dig cykla snabbare

Balanscyklar är som en vanlig barncykel förutom en sak. Balanscyklar har inga pedaler. För att ta sig fram med hjälp av balanscyklar sparkar sig barnet fram. På detta sätt kan barnen lära sig att hitta balanser. Springcyklar som balanscyklar också kallas sägs av många vara bäst i test. Det svåra med att lära sig cykla är balansen. Med hjälp av balanscyklar lär sig barnen på ett roligt sätt att hitta balansen så att de kan börja cykla snabbare. Det är säkrare då barnen med balanscyklar inte ramlar lika ofta. De sätter helt enkelt i fötterna och de vinglar till. Med lite övning kan de glida länge på sina balanscyklar.

Balanscyklar eller stödhjul – vad är bäst?

Många lär sig att cykla med hjälp av stödhjul. Det har vissa fördelar med balanscyklar har ännu fler. Du behöver inte ens köpa balanscyklar för att använda tekniken. Montera bara av pedalerna på en barncykel och så kan man börja öva. När ditt barn har balans kan man montera på pedalerna igen. Om barnen efter sina balanscyklar behöver hjälp att lära sig trampa kan man montera stödhjul. Med balanscyklar kan man få balans och styrning, med stödhjul att trampa och ta sig framåt själv. Sedan kombinerar man allt till ett och vips så cyklar dina barn!

Tips när du köper balanscyklar

När man köper balanscyklar finns det många saker att tänka på. Första är behovet av balanscyklar, kan du montera av pedalerna på en vanlig cykel? Sedan ska du kolla om de balanscyklar du kollar på har bra och säkert grepp. Kolla både på däckens tjocklek och på sadeln. Om barnet riskerar att halka är det farligt. Särskilt om balanscyklar ska användas på en gata där det passerar fordon. Kolla därför med återförsäljarna. Fråga om vilka balanscyklar som är säkrast. Det är det viktigaste när det kommer till kritan trots allt!

Att lära sig cykla – Balanscyklar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *