Traditionella banker och finansinstitut ser ofta betalningsanmärkningar som en röd flagg och ett tecken på låg kreditvärdighet. Detta förhållningssätt skapar en svår situation för de personer som söker lån men som har en registrerad betalningsanmärkning. Det är här Merax kommer in i bilden med sitt unika erbjudande. Fortsätt att läsa denna artikel för att lära dig mer!

3 intressanta aspekter som gör att Merax särskiljer sig från konkurrenterna

Merax är en långivare som alltså accepterar betalningsanmärkningar. Deras erbjudande skiljer sig åt från många av konkurrenternas utifrån följande aspekter:

  • Bedömningen sträcker sig längre än till enbart betalningsanmärkningar. En av de mest unika egenskaperna hos denna långivare är att de ser bortom eventuella betalningsanmärkningar. Företaget fokuserar istället mer på låntagarens nuvarande ekonomiska situation när de bedömer dennes förmåga att betala tillbaka ett lån. Detta sker genom en kreditprövning som tar hänsyn till flera olika faktorer, däribland nuvarande inkomst, anställning och andra ekonomiska förpliktelser.
  • Räntorna är högre men möjligheterna är större. Värt att notera är att lån som godkänns trots betalningsanmärkningar vanligtvis har högre ränta och avgifter. Anledningen till detta är enkel: långivaren tar en högre risk när denne lånar ut pengar till dig. Detta innebär dock inte att du bör undvika sådana lån helt och hållet. Tvärtom erbjuder Merax dig en möjlighet att förbättra din ekonomiska situation. Det gör de genom att tillhandahålla nödvändigt kapital, förutsatt att du bedöms kunna betala tillbaka de pengar som du lånar.
  • Kraven och villkoren är ungefär desamma som hos andra aktörer. De grundläggande kraven och villkoren är i stort sett desamma som hos många andra aktörer på lånemarknaden. För att bli godkänd för ett lån hos denna långivare måste du uppfylla vissa kriterier. Dessa inkluderar: minst 18 års ålder, folkbokförd i Sverige, svenskt personnummer, svenskt bankkonto i ditt namn, minst 120 000 kr i årsinkomst, inget aktuellt skuldsaldo hos Kronofogden.

En andra chans för din ekonomi

Avslutningsvis vill vi nämna att denna långivare fyller en viktig funktion på lånemarknaden. Detta genom att tillhandahålla lån till dem som har betalningsanmärkningar. De fokuserar på låntagarnas nuvarande ekonomiska förmåga snarare än på tidigare misstag. Därmed erbjuder de många privatpersoner ett sätt att få tillgång till nödvändigt kapital och eventuellt förbättra sin kreditvärdighet på längre sikt.

Merax är en långivare som accepterar betalningsanmärkningar