Bokar du ”första bästa” restaurang för catering i Stockholm kan det bli ett lysande resultat – eller extremt dåligt. Det finns flera vägar att kontrollera ett företags seriositet och rykte. Det handlar i korthet om att minska risken för att oseriösa företag anlitas.

  • Gör en enkel bakgrundskontroll
  • Hör med vänner
  • Sök efter referenser

Googla efter negativa resultat

Börja med Googla restaurangens namn och scrolla ner en bit bland sökresultaten. Först brukar alltid företaget komma men därefter kan det dyka upp blogposter eller foruminlägg som varnar för specifika bolag. Chansen att en restaurang i Stockholm finns nämnd med negativa kommentarer är liten – men om de gör det kanske det är värt att se efter andra alternativ.

Referenser på catering i Stockholm

Referenser kan sökas på flera olika nivåer. Bara genom att lägga ut en fråga på Facebook om det är någon som har goda erfarenheter av restaurang med catering i Stockholm kan en hel del tips komma in. Det kan både vara positiva och negativa erfarenheter som människor delar med sig av. Även på företagens egna hemsidor brukar referenser finnas. Visserligen visar företag generellt enbart positiva omdömen men det kan ändå visa inom vilket kundsegment de är aktiva och kanske finns där även något företag eller privatperson som du känner. Tredje referensvägen är via Trustpilot där ett flertal restauranger finns med – men inte alla. Det beror framförallt på om de har samarbete med Trustpilot eller inte.

Svarta Listan – ovanligt inom catering

Önskas ytterligare bakgrundskontroll kan en kontroll ske på ”Svarta Listan”. En lista som sammanställs av Råd & Rön över de företag väljer att inte följa rekommendationer som ARN ger vid en tvist. De två kategorier som är överrepresenterade på dessa listor är bilbolag och resebolag. Det är sällan som det blir en så stor tvist kring catering att kunden går till ARN- men det kan förekomma. Skulle restaurangen finnas med på denna lista kan stark rekommendation ges att annan restaurang anlitas.

Glöm inte att jämföra priser

De absolut flesta restauranger i Stockholm är seriösa och håller mycket hög kvalité. Dessutom är de flexibla i utbud och service. Fråga om prisnivåer hos flera restauranger och jämför! Det finns pengar att spara oavsett om det är en enkel smörgåstårta med skinka och ost eller en festmeny för bröllopsfesten som ska beställas.

Innan catering i Stockholm bokas bör du…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *