Behöriga elektriker i Jönköping

Oavsett om du behöver hjälp med att installera en ny tvättmaskin, eller om du bygger om hemma och behöver dra el i väggarna, behöver du anlita en behörig elektriker. Men innan du tar upp luren och ringer upp en firma finns det ett par saker som är bra att känna till samt att tänka på. Något av det första du bör göra är att kolla upp flera olika firmor och elektriker. Om du tar första bästa som kommer upp på Google finns risken att denne hantverkare inte alls är lämpad för det jobb du behöver hjälp med. Se till att kontrollera behörighet och auktorisering samt läs igenom tidigare kundomdömen. Även priset är viktigt att kolla på. Det är inte alltid den dyraste firman är den bästa, och vice versa.

Viktigt med behörighet

När du anlitar en elektriker i Jönköping är det viktigt att du kontrollerar behörigheten. Detta kan göra hos Elsäkerhetsverket. Här kan du kolla upp om elektrikern är auktoriserad inom sitt område. Om du inte kollar upp behörigheten och det sedan visar sig att elektrikern inte alls är auktoriserad, är det inte säkert att din försäkring täcker eventuella misstag. Och när det kommer till elektricitet vill du förmodligen inte att något ska vara fel utfört.

Använd rot

Rot-avdraget är ett kostnadsavdrag som privatpersoner får använda sig av. Med hjälp av detta avdrag kan du få ner priset och kostnaden för själva arbetsinsatsen när du anlitar hantverkare. Vanligtvis ligger timkostnaden på cirka 500 – 600 kronor för hantverkare, då är inte rot-avdraget inräknat.

Tyvärr är det många personer som blir missnöjda med de hantverkare som de anlitat. Så många som 10 000 svenskar skickar in klagomål till konsumentvägledare angående dåliga erfarenheter med hantverkare. Just därför är det viktigt att du vet vad du ska tänka på när du anlitar en elektriker i Jönköping. Här är en kortare lista på saker du bör ha i åtanke:

  • Jämför flera firmor
  • Kontrollera avtalet – pris, tid, samt eventuella tillägg
  • Kolla upp företaget hos Kronofogden samt Elsäkerhetsverket
  • Fråga firman vilka försäkringar de har, exempelvis villaförsäkring
  • Gå in hos Råd & Röns hemsida för att försäkra dig om att firman inte finns med på Svarta Listan (företag som ej följer Allmänna reklamationsnämndens beslut hamnar här)
Behöriga elektriker i Jönköping

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *