Lediga lokaler att hyra i Stockholm

Det kan kräva såväl tid som tålamod att finna rätt plats att etablera sin verksamhet på. När du kikar på lediga lokaler att hyra i Stockholm bör du ha i åtanke att det utrymme som du väljer att hyra kommer att bli en viktig del av ditt varumärke. Därför är läget av högsta vikt. Innan du väljer att skaffa en lokal till ditt företag rekommenderas du därför att först utföra igenom den mödosamma uppgiften att med hjälp av noggrann planering och strategisk efterforskning ta reda på vilken lokal i vår huvudstad som lämpar sig bäst för din verksamhet. Ju mer noggrant du planerar för etableringen på förhand, desto större är möjligheterna att du träffar mitt i prick.

Det första steget att gå igenom är att göra ett urval av lediga lokaler att hyra i Stockholm. Detta gör du lämpligen genom att välja ut det ideala området att etablera verksamheten på, säkerställa att de olika objekten matchar ditt företags budget samt fastställa hur pass stor lokal du behöver. När du har hittat det rätta området är alltså nästa steg att ta fram en budget för ändamålet.

Ta fram en budget för hyra av lokal

Alla framgångsrika projekt som involverar en kostnad börjar med en budget. Genom att känna till storleken på denna kan du bespara dig själv en hel del tid och möda. Optimalt är att välja en av de lediga lokaler att hyra i Stockholm som finns på marknaden med en prislapp på cirka 3 till 8 % av företagets omsättning.

Denna siffra varierar förstås från företag till företag då verksamheter av olika art har olika förutsättningar. Om du till exempel är verksam i en bransch som dagligvaruhandeln bör du kanske snarare räkna med att hyran uppgår till omkring 2 % av omsättningen. Detta då den genomsnittliga vinstmarginalen i denna bransch är betydligt lägre än i till exempel detaljhandeln. Du som driver en framgångsrik klädesbutik eller liknande kan med fördel blicka mot det övre spannet och avsätta cirka 8 % av de beräknade intäkterna till lokalhyra.

Värt att notera är att den kostnaden för lediga lokaler att hyra i Stockholm inte alltid enbart inkluderar själva hyran utan att driftskostnader kan tillkomma.

Lediga lokaler att hyra i Stockholm

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *