Det är viktigt att ha en bra försäkring för sin fyrbente vän – en olycka kan drabba alla och precis som människor så kan hundar bli akut sjuka. Veterinärvård är ofta kostsamt och utan försäkring kan det helt enkelt vara svårt att ha råd med kostnaderna. Nedan följer några tips och råd kring hur du jämför hundförsäkring och vad som är viktigt att tänka på.

Se över utbudet

Ett första steg när du jämför hundförsäkring är att se hur utbudet ser ut. Det finns många försäkringsbolag på marknaden och många av dom försäkrar även hundar. Välj ut några, gärna minst 4–5, som verkar intressanta och jämför sedan dessa mot varandra.

Vad ingår i olika försäkringar?

En av dom viktigaste sakerna att kolla närmare på när du jämför hundförsäkring är vad som ingår – och inte. Dom flesta försäkringarna för hund täcker veterinärvårdskostnader men beloppet kan däremot skilja sig. Veterinärvårskostnader avser dom kostnader som uppstår vid ett veterinärbesök och en försäkring kan täcka kostnader för till exempel utredningar, operationer och andra behandlingar av sjukdomar och skador. Utöver veterinärvårdskostnader kan det vara bra att fundera på om hunden behöver en försäkring där även följande punkter ingår:

  • Reseförsäkring
  • Avelstillägg
  • Livförsäkring
  • Tandvård

Hur mycket kostar det?

När du jämför hundförsäkring kan det vara klokt att även kolla närmare på priserna. Likvärdiga försäkringar kan skilja sig med flera hundra kronor i månaden och även kostnad för självrisk kan variera. Det är dock vanligt att just självrisken ligger mellan 1500 – 2000 kronor men det finns även något som kallas för rörlig självrisk – vilket innebär att den avgörs till följd av kostnaden för veterinärbesöket.

Vid val av hundförsäkring bör du dock inte stirra dig blind på just priset, utan snarare på vad du får och inte får. I dom billigare varianterna ingår i regel inte lika mycket som i dom som är lite dyrare så det viktigaste är att kolla på vad som ingår.

Jämför hundförsäkring snabbt och enkelt

När du jämför hundförsäkring går det att göra enligt ovan – att leta rätt på information från olika bolag på egen hand. Det finns dock snabbare och enklare sätt och det är att leta upp en sida som listar och jämför olika hundförsäkringar. Där finns en tydlig överblick över kostnader, veterinärvårdsbelopp och annat som kan vara bra att veta.

Jämför hundförsäkring – så gör du

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *