Boka plats på öppen HLR utbildning i Stockholm

Ett flertal utbildningsföretag i Stockholm erbjuder HLR utbildning på ”drop-in”. En utbildning som vänder sig till privatpersoner och mindre företag som inte kan skapa en egen grupp på 8 – 10 personer. Hur hittas utbildningarna, vad kostar de och hur lång tid tar de?

Vad är öppen utbildning?

När ett företag vill utbilda sin personal bokas en separat utbildning för just dem. Det är i detta fall vanligt att utbildningsföretaget åker ut till företagets lokaler för att där genomföra allt. För att det ska vara ekonomiskt möjligt krävs det att företaget minst har 10 – 12 personer som ska utbildas vid samma tillfälle.

Mindre företag, och privatpersoner, kan istället välja att utbilda sig på öppen HLR utbildning. Med andra ord ett tillfälle då vem som helst kan boka sin plats.

  • Finns över hela Stockholm
  • Finns inom de flesta utbildningar
  • För mindre företag och privatpersoner

Hur lång tid tar utbildningen?

Det vanligaste är att en HLR utbildning eller L-ABC tar ca 3 timmar. Det innefattar då först en teoretisk genomgång och sedan praktiska övningar. Oavsett vilken utbildning som väljs finns alltid material på plats.

En del erbjuder kombinationer då både HLR och L-ABC kombineras under en dag. Det kan låta smidigt att lära sig det ena på förmiddagen och det andra på eftermiddagen. Men det krävs även att man orkar ha fokus så länge. I annat fall är det bättre att dela upp det på två separata utbildningstillfällen.

Exempel på drop in HLR utbildning i Stockholm

Följande två utbildningar är tagna från ett företag i Stockholm som erbjuder utbildningar i L-ABC, HLR samt andra livräddande åtgärder. Det är enbart ett exempel som visar på innehåll, pris och tid.

  • Barn-HLR

Kursen genomförs med maximalt 16 deltagare per tillfälle för att alla deltagare ska få tillräckligt med tid att få hjälp av de instruktörer som genomför utbildningen. Den är tre timmar lång och vänder sig till personer som jobbar med barn eller exempelvis är engagerade i idrottsföreningar med barnverksamhet. Prisexempel: 700 kr inklusive moms per person

  • HLR-Förskola

Utbildningen vänder sig de som arbetar i förskola dvs. arbetar med spädbarn och barn. I denna grupp får det maximalt vara 10 personer samtidigt och priset är 675 kr per person.

Boka plats på öppen HLR utbildning i Stockholm

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *