Starta städföretag i Lidköping – tips och råd

I Lidköping finns redan flertalet städföretag men i en bransch där efterfrågan blir allt större är det sällan några problem att lyckas. För den som funderar på att starta ett städföretag i just Lidköping finns dock några saker som är bra att tänka på. Ett exempel är att det är viktigt att sticka ut från mängden och kanske erbjuda något som andra inte gör. Nedan följer ytterligare bra tips och råd.

Granska utbudet av städföretag i Lidköping

Ett bra första steg för den som vill starta en ny städfirma är att se över hur utbudet ser ut på just den platsen – i det här fallet i Lidköping. Hur många städfirmor finns det, vilka tjänster erbjuder dom, hur stora är företagen och hur ser tillgängligheten ut?

Det här är även ett bra tillfälle att se om städfirmorna saknar något i sitt tjänsteutbud – något som du i så fall kan se till att erbjuda för att sticka ut från övriga. Det kan nämligen vara en avgörande detalj för att locka till sig kunder i en konkurrenskraftig bransch.

Satsa på företagsnamn och bra marknadsföring

Ett bra företagsnamn på den ett städföretag är viktigare än man kan tro. Det är nämligen viktigt att kunderna förstår vad företaget jobbar med. Företagsnamnet bör innehålla ett ord som på något sätt har med städ att göra, och ett tips är att även lägga till stadsnamnet – Lidköping. Det är såklart inget måste men potentiella kunder kommer troligen att söka efter ”Stödföretag i Lidköping” ”Städning Lidköping” och liknande.

Det andra steget för att nå ut till kunderna är bra marknadsföring och här kan det faktiskt vara värt att anlita ett proffs redan från start, speciellt om man tillhör en av dom som inte har stenkoll på hur man bör marknadsföra ett nytt företag. En bra hemsida är till exempel otroligt viktigt, då dom flesta använder internet för att hitta olika typer av företag och tjänster.

Utöver en snygg och lättnavigerad hemsida finns mängder av sätt att marknadsföra sig på – både sådant som kostar en del pengar men också sådant som är helt gratis. En mix av några olika metoder kan bli optimalt.

Några sätt att marknadsföra sig på:

 • Annonsera i den lokala tidningen
 • Skaffa konton på sociala medier
 • Skaffa nya kunder genom erbjudande eller kampanjer

Be vänner och bekanta att sprida ordet!

Outsourcing av kundservice blir vanligare

Kundservice är ett viktigt inslag för många företag och spelar ofta en stor roll för att få nöjda kunder. Det finns en stor poäng att arbeta upp en bra kundservice – men vad är egentligen det? Ja, svaret på det är inte alltid helt enkelt, därför kan det vara värt att anlita proffs för att sköta företagets kundservice. Detta kallas outsourcing kundservice. Outsourcing, eller utkontraktering, tillåter företag att fokusera på det dem är bra på medan ett externt företag kan sköta kundservicen.

Vad är en bra outsourcing kundservice?

Så vad är egentligen en bra outsourcing för kundservice? För att svara på det bör man först svara på vad som är en bra kundservice. Hela poängen med kundservice är att erbjuda en service till kunden som gör att de känner att de kan få svar på frågor och få hjälp med eventuella problem som uppstått i köpet de genomfört. Därför bör kundservicen vara tillmötesgående och besvarande för kunden. Det finns också stor vikt i att ha en snabb respons med tydliga svar på kundens funderingar utan omvägar kring ämnet. Det sparar tid både för kunden och för den som ger kundservice. Utöver detta bör den som arbetar med kundservice vara saklig och använda ett korrekt språk för att skapa en känsla av professionalitet.

Företaget Onlinefactory.asia erbjuder outsourcing kundservice

Onlinefactory.asia är ett företag som erbjuder outsourcad kundservice. Deras huvudkontor ligger i Manila i Filippinerna där man framförallt använder sig av lokalbefolkningen. Företagets främsta område inom kundservice är e-handel och online-verksamhet. Inom företagets ramar erbjuds kundservice på bland andra dessa språk;

 • Svenska
 • Finska
 • Danska
 • Norska
 • Engelska
 • Tyska
 • Spanska
 • Mandarin

Däremot kan företaget även kontaktas för önskan om kundtjänst på andra språk eftersom att företaget har möjlighet att rekrytera personal från andra länder genom olika samarbetspartners. För den som vill anställa företaget kommer en kommunikation ske mellan potentiella anställda för att säkerställa att kunden känner sig bekväm med den som ska utföra dess kundtjänst. Fördelarna med att anlita företaget är bland annat att kundservice kan erbjudas på eventuellt obekväma tider, på ett främmande språk och av personer med utbildning inom just kundservice.

Frågor kring infrarött ljus i bastun

Hur fungerar infrarött ljus för bastu?
Vid installation sätts paneler upp på väggarna som skapar infrarött ljus. I kontakt med levande material skapas värme. På detta sätt upplevs en starkare värme än temperaturen i luften. Med infrarött ljus för bastu blir luften ca 50 – 60 grader även om det, som nämnts, upplevs varmare.

Är det farligt med infraröd bastu?
Nej, infrarött ljus är inte farligt. Det har under lång tid används till exempelvis vid uppvärmning på altaner och verandor. Det har även används i vissa medicinska syften.

Kan infraröda paneler installeras i en vanlig bastu?
Ja, på detta sätt kan man själv välja om vanligt bastubad eller infraröd bastu ska användas. Många väljer att installera infrarött ljus för bastu i en redan befintlig bastu. Därefter tar man bort det gamla aggregatet och får en enklare funktion och behagligare värme.

Vad gör att värmen blir ”jämnare”?
Värmen skapas och fördelas i bastun på två helt olika sätt. Med ett aggregat skapas värmen i aggregatet och sprids därifrån i rummet. Varm luft stiger vilket innebär att det är varmare högst upp och kyligare längre ner. Infrarött ljus skapar värme direkt på huden, eller annat levande material. Med paneler runt om på väggarna kommer därmed samma värme upplevas var än i bastun som personen sitter. Det blir därmed en jämnare värme.

Vilken bastu går snabbast att värma upp?
Önskas en bastu som ska kunna värmas upp snabbt är valet enkelt. Ett aggregat tar 20 – 30 minuter (beroende på dess effekt) medan infrarött ljus för bastu tar två-tre minuter. Det handlar bara om att strålningen ska komma upp i full effekt och att personerna ska ”värmas upp”.

Måste de installeras i ett våtrum?
Nej, en av de stora fördelarna är att infrarött ljus kan användas i vilket rum som helst. Enklare, och mindre, paneler används exempelvis på uteserveringar och verandor för att snabbt skapa en behaglig temperatur.

Vad kostar installation av infrabastu?
Kostnaden för att installera paneler beror främst på hur många paneler som behövs, dvs hur stor bastu som används. Dessutom hur den är byggd. Med raka väggar och plana ytor blir det lättar att få strålningen att täcka hela utrymmet. I annat fall behövs kompletterande plattor för att alla mindre vinklar ska täckas.

Häftiga upplevelser med Virtual Reality

Att ge sig iväg på uppdrag i ett virtuellt landskap är en rolig och häftig upplevelse som passar perfekt vid svensexa, möhippa, barnkalas eller en rolig kväll med kompisgänget. En VR arena som finns i Stockholm erbjuder flera olika paket för en rolig och spännande upplevelse – kanske det närmsta man kan komma att själv delta i ett TV- eller datorspel.

Vad är en VR arena?

VR, eller Vitrual Reality, är något som bara dagens moderna teknik kan erbjuda. Kanske har du provat ett par VR-glasögon någon gång? I en VR arena bär man just sådana men även annan utrustning, så som ryggsäckstator och trackers för händer och fötter. Utrustningen gör att man själv blir en livs levande karaktär i spelet och man kan både se och prata med övriga deltagare.

VREX i Stockholm

VREX är en VR arena i Stockholm och troligen en av landets främsta – och största. Här finns en spelyta på dryga 300 kvadratmeter och det finns olika paket att välja bland, så som Zombie Apocalypse och Skull adventure. Oavsett vad man väljer kan man vänta sig ett spännande virtuellt äventyr med olika hinder och mycket problemlösning.

Frågor och svar om VR Arena i Stockholm

För ett lyckat besök på en VR arena är det bra att komma någorlunda förberedd på vad som komma skall. Nedan kan du läsa om några vanliga frågor och svar som arenan i Stockholm har svarat på. Informationen kan givetvis skilja sig mellan olika arenor.

Finns en åldersgräns för att delta?

Ja, 9 års åldersgräns gäller för barn som besöker arenan själva men i förälders sällskap gäller 8 år. För spelet Zombie apocalypse gäller dock 11 års åldersgäns.

Hur ska man vara klädd?

Enkla och bekväma kläder är att föredra. Mjukbyxor eller jeans, en vanlig tröja och fotriktiga skor är bra val inför besöket. Undvik finkläder och högklackade skor.

Kan man ha glasögon på sig under spelets gång?
Det går bra att ha vanliga glasögon under VR-glasögonen, förutsatt att dom får plats. Har du stora bågar kan linser vara ett bättre alternativ.

Hur länge får man spela?
Ca 20 minuter av besöket utförs av aktiv speltid. Räkna dock med att hela upplevlesen tar mellan 45–60 minuter – för att få veta hur spelet går till samt för att prova ut och ta å sig utrustningen.

Varför försäkringsrätt är viktigt

Varför försäkringsrätt är viktigt

För dig som är kund hos ett försäkringsbolag är försäkringsrätten viktig och relevant dels när du tecknar försäkringar, och under deras giltighetstid, men särskilt relevant blir försäkringsrätten om du får ett felaktigt beslut om ersättning emot dig. Om du istället företräder ett försäkringsbolag är försäkringsrätten något som reglerar ditt dagliga arbete, men återigen blir lagtolkningen extra intressant när en kund ansöker om ersättning, och utfallet av ansökan inte är helt tydligt. Försäkringsrätten är alltså det som styr förhållandet mellan försäkringsbolagen och deras kunder, och reglerar att de avtal som sluts är lagliga och gynnsamma för båda parter. Nedan ger vi lite grundläggande information och för djupare information rekommenderar vi den här sidan.

3 saker du inte visste om försäkringsrätt

 • Försäkringsrätt är en del av den s.k. civilrätten, vilket är den del av Sveriges lag som reglerar privatpersoners rättigheter och skyldigheter både gentemot andra privatpersoner, men också mot företag och organisationer. Civilrätt är alltså ett väldigt omfattande ämne, så många juristbolag har särskilda nischer inom civilrätten för att kunna skapa sig en skarp expertis. 
 • När du som försäkringstagare söker ersättning för skada, sjukdom eller dylikt är det inte helt ovanligt att försäkringsbolagen försöker pruta ner beloppet du vill ha utbetalat. Eller i värsta fall att de helt nekar dig utbetalning i ärendet. Men om de gör så på felaktiga grunder finns det lagar som skyddar dig som försäkringstagare, och dessa sammanfattas som försäkringsrätt.
 • I vissa sammanhang kategoriseras både skadeståndsrätt och försäkringsrätt under ett paraplybegrepp: ersättningsrätt.

Tänk på detta när du söker stöd inom försäkringsrätt

När du ska hitta rätt företrädare inom försäkringsrätt bör du välja en erfaren juristfirma som specialiserar sig inom just försäkringsrätt eller ersättningsrätt. Då vet du att du kommer få den bästa möjliga hjälpen i ditt ärende. Om du har fått ett felaktigt beslut från ditt försäkringsbolag är det väldigt viktigt att du bestrider det, även om det kan verka skrämmande att starta en juridisk process mot ett försäkringsbolag. Med en försäkringsrättslig jurist på din sida kommer din process att ha större chanser att leda till rätt ersättning för dig.

Hitta redovisningsbyrån som passar för dig

Hitta redovisningsbyrån som passar för dig

Den som driver en liten verksamhet klarar ofta av att sköta allt som har med bokföring och redovisning att göra helt på egen hand. Börjar företaget däremot att växa kan det vara dags att anlita en redovisningsbyrå som kan hjälp till. För att hitta en som passar för det egna behov krävs en del jobb – men för att verkligen hitta rätt är det värt varenda sekund.

Lokalt eller på distans

I dagens digitala samhälle finns goda möjligheter att anlita och samarbeta med en redovisningsbyrå på distans. Kanske har du hört talas om en byrå i en annan stad som du gärna vill prova och i så fall är det som sagt ofta fullt möjligt. Men fundera över vad som egentligen är bäst.

Det kan finnas många fördelar med att välja en byrå som finns lokalt, eller åtminstone i närheten. Möjligheten till personliga möten kan kännas tryggt för båda parter och dessutom är det oftast enklare om man har nära till varandra.

Vilka tjänster erbjuds?

När du behöver anlita en redovisningsbyrå bör du givetvis också fundera på vilka tjänster du har ett behov av och sedan se vilka byråer som erbjuder just dessa. Kanske saknas någon tjänst du efterfrågar hos en byrå du gillar och då måste du troligen leta vidare.

Dina behov och tjänsteutbudet måste matcha och även om dom flesta byråer erbjuder liknande tjänster så kan det ibland skilja sig en aning.

Andra viktiga punkter

Andra saker att fundera på och kolla upp för att hitta rätt redovisningsbyrå är hur dom arbetar. Vad händer till exempel om din konsult blir sjuk eller frånvarande av någon anledning?  Vad kan dom erbjuda dig som är unikt jämfört med andra byråer? Ställ många frågor och försäkra dig om att allt känns helt rätt och tryggt innan du bestämmer dig.

Lita på magkänslan

När du anlitar en redovisningsbyrå kommer du troligen få en personlig konsult som ansvarar för just ditt företag. Innan man fattar sitt slutgiltiga beslut är det därför bra att höra vad magkänslan har att säga. Känner du förtroende för både byrån och den person som kommer vara ansvarig?

Tror du att kommunikationen kommer fungera mellan er och kommer du kunna säga precis vad du tycker och tänker? Lita på magkänslan när du väljer redovisningsbyrå – det kommer troligen ge ett strålande samarbete.

Vill du ha fler tips, besök www.redovisningsbyrån.nu.

Kolla alltid upp din bilhandlare först

Brukar du köpa begagnade bilar hos mindre bilhandlare? Framförallt när det kommer till bilar med lägre värde är det svårt att hitta ett stort utbud hos de stora bilhandlarna och de mindre kan vara lockande. Här går det att hitta riktiga fynd – men kolla alltid upp din bilhandlare innan köp. Finns det med på ”Svarta Listan”? Vill du köpa en bil av ett företag som struntar i ARN?

Det finns flera vägar att köpa begagnade bilar. Du kan köpa bil via Blocket, Köp-och-Sälj via Facebook eller vi annons i tidningen. Det går även att köpa begagnade bilar via bilhandlare eller byta in sin äldre bil när en nyare ska köpas. Att köpa från en bilhandlare upplevs ofta säkrare och tryggare. Det finns en känsla av att man inte kommer bli lurad. Det ligger viss sanning i det – men det kan även vara en falsk trygghet. För det finns företag som, i tvist med kunden, inte väljer att följa ARN och de rekommendation de ger. Ett tydligt varningstecken även om det inte betyder att de handlar olagligt.

Så här kollar du upp bolaget

Du har hittat en bil hos ett bilföretag i Norrköping som du är sugen på att köpa. Priset är i precis den nivå du tänkt dig och dessutom får du med vinterdäck. Det känns bra – men är det bra? Du ber att få ta en kaffe och ringa några samtal innan du bestämmer dig. Istället surfar du in på Råd och Rön och till deras Svarta Lista (det krävs abonnemang för att få tillgång till informationen men det är det värt). Nu filtrerar du fram företag inom kategorin ”Motor” och ”Norrköping” för att se vilka bilföretag som finns med på listan. I oktober 2019 var det två företag som säljer begagnade bilar i Norrköping med på listan och oturligt nog var ett av de du tänkte köpa bilen hos. Du tackar för dig och säger att du ska gå hem och fundera. När denna text skrevs var det just 2 företag i Norrköping som var med på listan. Genom att klicka på de olika företagen gick det även att läsa om vad tvisten har handlat om. I ena fallet var det en bil som läckte olja. En tvist som gick ända upp till Tingsrätten där rätten gav kunden rätt. I det andra fallet var det en bil som hade fel i bränslesystemet och där ARN ansåg att ersättning skulle ges på 13 500. Något företaget inte gjorde.

För att känna sig bekväm vid köp av bil kan man höra av sig till etablerade företag i Norrköping som säljer begagnade bilar. Ett av de företag som har stor erfarenhet är Bråviken bil. De är auktoriserade återförsäljare och har stor kunskap om fordon. Se hemsida för information inom bilar i Norrköping.

Hitta rätt tandläkare i Jönköping

Hitta rätt tandläkare i Jönköping

Det finns flera tandläkare i Jönköping, och den som bor centralt i staden har nära till många av områdets kliniker. Sedan privatiseringen finns ett större urval, och dessutom med större variationer mellan de olika klinikerna. En del tandläkare i Jönköping har generösa öppettider och bra akuttider, medan andra inte kan erbjuda samma tillgänglighet.

Vilken tandläkare i Jönköping är rätt för dig?

Akuttider

För många är det viktigt att känna att man snabbt kan få en akuttid hos sin tandläkare. Det är långt ifrån alla som kan erbjuda god tillgänglighet i det avseendet. I storstäder finns det kliniker som har öppet 365 dagar om året, något som kanske inte återfinns i Jönköping. Dock finns det ganska stora variationer mellan öppettiderna och hur länge man behöver vänta för att få en tid hos tandläkaren. Är det här viktigt för dig, bör du sannolikt välja en lite större tandvårdsklinik.

Geografiskt läge

Även om man kanske inte besöker tandläkaren särskilt ofta, är det bekvämare ju närmre du har till kliniken. Bor du i centrala Jönköping har du närhet till flera tandvårdskliniker. Det här kan vara en desto viktigare faktor om du någon gång behöver en akuttid. Skillnaden mellan fem minuter och 20 minuter kan kännas väldigt lång när man har tandvärk.

Bemötandet

En viktig faktor för många är bemötandet – för det kan skilja sig ganska mycket. Precis som i andra sammanhang kommer man att ”klicka” bättre med vissa tandläkare och hygienister än andra. Hur upplever du att du blir bemött? Kan du få dina problem och åtgärder väl förklarade för dig? Tas dina frågor på allvar?

Priser

Det finns referenslistor som tandvårdskliniker använder sig av. Dock är det inte alls ovanligt att man avviker från dessa. Framförallt kan priserna för undersökningar variera kraftigt. Det är inte ovanligt att nyare kliniker använder sig av kraftigt rabatterade undersökningspriser för den som går till dem för första gången.

Under återkommande rutinundersökningar kan priserna variera mycket även där. Faktum är att det skilja hundralappar mellan den dyraste och den billigaste tandvårdskliniken – även om det i princip är samma saker som utförs (till exempel rensning av tandsten).

Oavsett vilken klinik du väljer, bör du känna dig trygg med personalens kompetens, och att du kan gå dit i många år framöver.

Lediga lokaler att hyra i Stockholm

Lediga lokaler att hyra i Stockholm

Det kan kräva såväl tid som tålamod att finna rätt plats att etablera sin verksamhet på. När du kikar på lediga lokaler att hyra i Stockholm bör du ha i åtanke att det utrymme som du väljer att hyra kommer att bli en viktig del av ditt varumärke. Därför är läget av högsta vikt. Innan du väljer att skaffa en lokal till ditt företag rekommenderas du därför att först utföra igenom den mödosamma uppgiften att med hjälp av noggrann planering och strategisk efterforskning ta reda på vilken lokal i vår huvudstad som lämpar sig bäst för din verksamhet. Ju mer noggrant du planerar för etableringen på förhand, desto större är möjligheterna att du träffar mitt i prick.

Det första steget att gå igenom är att göra ett urval av lediga lokaler att hyra i Stockholm. Detta gör du lämpligen genom att välja ut det ideala området att etablera verksamheten på, säkerställa att de olika objekten matchar ditt företags budget samt fastställa hur pass stor lokal du behöver. När du har hittat det rätta området är alltså nästa steg att ta fram en budget för ändamålet.

Ta fram en budget för hyra av lokal

Alla framgångsrika projekt som involverar en kostnad börjar med en budget. Genom att känna till storleken på denna kan du bespara dig själv en hel del tid och möda. Optimalt är att välja en av de lediga lokaler att hyra i Stockholm som finns på marknaden med en prislapp på cirka 3 till 8 % av företagets omsättning.

Denna siffra varierar förstås från företag till företag då verksamheter av olika art har olika förutsättningar. Om du till exempel är verksam i en bransch som dagligvaruhandeln bör du kanske snarare räkna med att hyran uppgår till omkring 2 % av omsättningen. Detta då den genomsnittliga vinstmarginalen i denna bransch är betydligt lägre än i till exempel detaljhandeln. Du som driver en framgångsrik klädesbutik eller liknande kan med fördel blicka mot det övre spannet och avsätta cirka 8 % av de beräknade intäkterna till lokalhyra.

Värt att notera är att den kostnaden för lediga lokaler att hyra i Stockholm inte alltid enbart inkluderar själva hyran utan att driftskostnader kan tillkomma.

Behöriga elektriker i Jönköping

Behöriga elektriker i Jönköping

Oavsett om du behöver hjälp med att installera en ny tvättmaskin, eller om du bygger om hemma och behöver dra el i väggarna, behöver du anlita en behörig elektriker. Men innan du tar upp luren och ringer upp en firma finns det ett par saker som är bra att känna till samt att tänka på. Något av det första du bör göra är att kolla upp flera olika firmor och elektriker. Om du tar första bästa som kommer upp på Google finns risken att denne hantverkare inte alls är lämpad för det jobb du behöver hjälp med. Se till att kontrollera behörighet och auktorisering samt läs igenom tidigare kundomdömen. Även priset är viktigt att kolla på. Det är inte alltid den dyraste firman är den bästa, och vice versa.

Viktigt med behörighet

När du anlitar en elektriker i Jönköping är det viktigt att du kontrollerar behörigheten. Detta kan göra hos Elsäkerhetsverket. Här kan du kolla upp om elektrikern är auktoriserad inom sitt område. Om du inte kollar upp behörigheten och det sedan visar sig att elektrikern inte alls är auktoriserad, är det inte säkert att din försäkring täcker eventuella misstag. Och när det kommer till elektricitet vill du förmodligen inte att något ska vara fel utfört.

Använd rot

Rot-avdraget är ett kostnadsavdrag som privatpersoner får använda sig av. Med hjälp av detta avdrag kan du få ner priset och kostnaden för själva arbetsinsatsen när du anlitar hantverkare. Vanligtvis ligger timkostnaden på cirka 500 – 600 kronor för hantverkare, då är inte rot-avdraget inräknat.

Tyvärr är det många personer som blir missnöjda med de hantverkare som de anlitat. Så många som 10 000 svenskar skickar in klagomål till konsumentvägledare angående dåliga erfarenheter med hantverkare. Just därför är det viktigt att du vet vad du ska tänka på när du anlitar en elektriker i Jönköping. Här är en kortare lista på saker du bör ha i åtanke:

 • Jämför flera firmor
 • Kontrollera avtalet – pris, tid, samt eventuella tillägg
 • Kolla upp företaget hos Kronofogden samt Elsäkerhetsverket
 • Fråga firman vilka försäkringar de har, exempelvis villaförsäkring
 • Gå in hos Råd & Röns hemsida för att försäkra dig om att firman inte finns med på Svarta Listan (företag som ej följer Allmänna reklamationsnämndens beslut hamnar här)